A szépség természetes

A szépség természetes

2013. január 26., szombat

Sampon házilag 1.

Akár az is lehetne a címe/neve, hogy sampon a konyhából pillanatok alatt avagy méregmentes hajtisztítás :)

Hozzávalók:

- 1 pohár csalán- vagy kamilla tea
- 2ek. szódabikarbóna
- fél ek. méz
- kis só
- illóolaj tetszés szerint: rózsa, ilang-ilang, geránium, levendula, teafa, rozmaring, citrom.
- propolisz (opcionális)

Elkészítés:

Nagyon bonyolult, külön diplomát igényel! Ezt mind összekeverjük és KÉSZ! :)

A csalán természetes hatóanyagai  serkentik a fejbőr vérellátását, így erősítik a hajhagymákat. Főzetének rendszeres használatával gyorsabban nő a haj, és egészséges, szép fényű lesz. Gyulladáscsökkentő hatású.

A kamilla megnyugtatja az irritált bőrfelszínt, táplál, lágyít. Gyulladásgátló hatása van. Az érzékeny és szennyezett bőr kezelésére szolgál. Csökkenti a bőr szárazságát, viszketését, gyulladtságát, növeli az erek rugalmasságát.

A rozmaringolaj és a citrom nyugtatja a bőrt, javítja a vérkeringést és fertőtlenít. (fáradt, gyenge vérkeringésű bőrre kiváló). Seborrheás, aknés bőrnek ajándék.

A rózsa bőrregeneráló hatású. Megnyugtatja az érzékeny bőrt, csökkenti a ráncosodást. Enyhíti az ekcémás viszkető tüneteket és a bőr duzzadtságot.

A geránium javítja a vérkeringést, fényt és fiatalos jelleget ad a hajnak, gyulladáscsökkentő, antiszeptikus, jó az akné, korpa, ekcéma, égési, pattanások, herpesz, korpásodás, sömör kezelésében.

A levendula fertőtlenítő, gyulladáscsökkenő, bőrnyugtató és  bőrregeneráló hatású.

A propolisz (más néven méhszurok) a méhek által gyűjtött ragacsos anyag, melyet  rügyekről, bimbókról és fakéregről gyűjtenek és bizonyos mirigyváladékukkal kevernek össze. Gyulladáscsökkentő, baktérium- és gombaellenes, bőrregeneráló hatású.  

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Kipróbáltam és nagyon jó! Olyan dús lett a hajam,mint még soha! :)

Anna Sz. írta...

Kipróbáltam tegnap és nagyon jó! Mikor a hajamra öntöttem egyáltalán nem habzott, mégis olyan lett az eredmény, mintha egy hagyományos samponnal mostam volna. Működik! :)

Névtelen írta...

sziasztok!
tudja esetleg valaki, hogy mivel helyettesitheto a szodabikarbona, mert en ugy vettem eszre, hogy szedi lefele a hajfesteket, ha rendszeresen hasznalom. zs.

Unknown írta...

Kipróbáltam es nagyon jo 👍balzsam sem kellett annyira könnyen fesulheto lett a hajam tőle