A szépség természetes

A szépség természetes

2013. január 18., péntek

A ricinus olajról 1.


Ricinusolaj - nyirokrendszer

Ismert, hogy hatásos különféle vírusok, baktériumok, gombák és penészgombák növekedésének megakadályozásában. Ez magyarázza sikeres alkalmazását bőrgomba, keratózis (nem rákos, szemölcsszerű bőrnövekedés), bőrgyulladás, bőrsérülés, gombafertőzött kéz- és lábujjak, akne, krónikus pruritus (viszketés) esetén.

Általánosan ezeknél az állapotoknál egyszerűen becsavarjuk az érintett területet ricinusolajjal átitatott szövetanyaggal egész éjszakán keresztül, vagy kisebb helyen, olajjal átitatott ragasztószalaggal. Makacsabb fertőzésnél, mint a kéz- és lábkörmök, melyek elszíneződtek és megkeményedtek, 10-20 perces keserűsóban áztatás után alkalmazzák az olajos betekerést, így felgyorsul a gyógyulási folyamat.

A ricinusolaj baktériumellenes hatása is nagyon lenyűgöző, azonban a kutatások csak nagyon apró része foglalkozott az orvosi előnyeivel.

Orvosi alkalmazásként a haj helyreállításához használják (1 rész olaj és 10 rész gabona alkohol), székrekedés, bőrfekélyek, néhány fertőző nőgyógyászati állapot és szemirritációk kezelésére.

A ricinusolaj Indiából ered, ahol kiterjedten használják minden típusú emésztőrendszeri probléma, mint székrekedés, gyulladásos bélbetegség kezelésére.
Alkalmazzák vese- és hüvelyfertőzések, illetve asztma ellen is.

Azt mondták, hogy a maghéjat (a mag nélkül) tejben és vízben lehet főzni, belsőleg fogyasztva hatásos az arthritis, és az ülőideggyulladással járó derékfájdalom kezelésére.

A Kanári-szigeteken borogatásként használták a ricinusbab leveleit.
A szoptató nők a mellükre helyezték, hogy ezek növeljék a tejkiválasztást, csökkentsék a mellbimbó gyulladását. A borogatást a hasi területen alkalmazva megelőzhető a menstruációval járó fájdalom.

Míg a fenti leírások nagyon érdekesek, a legizgalmasabb használata a bőrön keresztül felszívódás, melyek ricinusolaj csomaggal vagy borogatással érhetünk el.

A ricinusolaj csomagok használata a késői Edgar Cayce nevéhez kapcsolódik.
Bár nagyon sok orvos megtapasztalta a jelentősnek mondható eredményeket, a technikát a mai napig nem ismerik, vagy nem fogadják el az egészségügyben dolgozó szakemberek. Két oka lehet:

Az első, hogy túl egyszerű. Nehezen elképzelhető, hogy a ricinusolaj csomaggal kiváló eredményeket lehet elérni bármely egészségügyi probléma esetén.

Második, hogy a jelenleg egészségügyi rendszerben az önmagában pozitív eredmények nem érik el azt a kritikus tömeget, mellyel megalapozható, hogy az ilyen kezeléseket befogadja az egészségügyi rendszer.

Mindenki, kivéve valószínűleg a szegényebb embereket, a kezelést figyeli aggodalommal, és nem azt, hogy hatásos-e.

Számos AIDS beteg képes volt növelni T-sejtjeinek mennyiségét és számtalan más problémát megszüntetni a következőkben leírt technikával. Mások hasznosnak találták az epilepsziával járó krónikus problémák, a hiperaktivitás, a máj és epebetegségek és a krónikus folyadék-visszatartás megszüntetésében.
Szerencsére nem kell megértenünk a működését.

Megfelelően használva, a ricinusolaj pakolás javítja a csecsemőmirigy (egy nyirokszerv, a T-limfociták érésének legfőbb helye) és más immunrendszeri területek működését.
Két külön tanulmány is leírja, hogy a hasi területen alkalmazva jelentősen megnövekedik a lymphociták termelődése azokhoz képest, akiknél placebo csomagot használtak.

A lymphociták az immunrendszer betegség ellen küzdő sejtjei.
Főként a nyirokszövetekben jönnek létre és tárolódnak, mely magába foglalja a csecsemőmirigyet, a lépet, a nyirokcsomókat és a nyirokszöveteket, ezek a vékonybelet ölelik körbe. (Peyer-plakkoknak nevezik). Különös, a legtöbb orvos tudja, hogy ez hozza létre a szervezet fehérvérsejtjeit, mégsem ismerik különösebben a nyirokrendszert.

A nyirokrendszer csodálatosan összetett szerkezet. Kéz a kézben működik együtt a vérkeringéssel és az emésztő rendszerrel.

A vérkeringésben a friss oxigénes vér a tüdőkből a szív felé halad az egyre vékonyabb artériákon, míg eléri a legvékonyabb ereket, a kapillárisokat. Ezekben a mikroszkopikus vékony csövekben cserélődik a vérben levő oxigén és tápanyagok, a körülötte levő sejtekben elhasználódott anyagokra. A kapillárisok ezt követően fokozatosan egyre vastagabbá válnak, vénákká formálódnak, és ezeken keresztül jut vissza a oxigén nélküli, elhalt sejtanyagokat tartalmazó vér a tüdőkbe, majd a szívhez, majd innen folytatja végeláthatatlan keringését.

A vérrel érkező folyadékok, a nagy protein molekulák megszöknek ezekből a kapillárisokból, melyekhez még a test minden sejtjéből kiválasztott "hulladék" és folyadék is csatlakozik. Ezek a folyadékok kis helyen, a sejtek között gyűlnek.
Ha ezek az anyagok valahogy nem tudnának eltávozni, elkezdenénk dagadni, mint a béka, és 24 órán belül meghalnánk. Szerencsére van egy teljesen különálló keringési rendszerünk, a nyirokrendszer, mely képes felszívni és eltávolítani ezeket a folyadékokat, proteineket és elhasználódott anyagokat.

A kiterjedt nyirokhálózat több száz kilométernyi csőből áll, melyek a teljes testet behálózzák. Ezeken a vezetékeken keresztül minden anyag visszajut a vérbe, ahol elhasználódik, majd a testből eltávozik.

A nyirokvezetékek mentén körte formájú tömeg található, melyet nyirokcsomónak nevezünk. Szűrőként működik, antitesteket állít elő, amikor idegen proteineket észlel. Bizonyára Ön is tapasztalta a gyengeséget és a megdagadt nyirokcsomót.
Rendszerint annak eredményeként, amikor az antitestek küzdtek egy fertőzés ellen, magában a nyirokcsomóban vagy a nyirokrendszer valamelyik részében.

A keringési rendszerből megszökő folyadék visszajuttatásán és az immunrendszer számára antitestek létrehozásán kívül a nyírok rendszernek egy másik, nagyon fontos funkciója is van. Csomósítsa a nyírokszöveteket, más néven Peyer-plakkokat, a vékonybélen keresztül. Más tápanyagoktól eltérően, a zsírmolekulák általában túl nagyok ahhoz, hogy közvetlenül felszívódjanak a bélből. Helyette, ezek a plakkok szívják el, és továbbítják a nyírokrendszeren keresztül, majd elengedik a véráramba.
A belekből felszívódó összes zsír 80-90%-a igényli az nyirokrendszer segítségét.

Amikor a fő betegségeket kezelik, alig veszik figyelembe a nyirokrendszert.
Az orvosegyetemistákat arra tanítják, hogy a nyirokrendszer azért fontos, mert ebből észlelhető az ödéma pontja, a szövetekben felgyülemlő folyadék, azaz duzzanat a lábon, a bokáknál és a kezeken. Az ödéma teszt meglehetősen egyszerű.
A duzzanatnál egy újjal megnyomják a bőrt, majd gyorsan elengedik.
A bőr benyomva marad, azaz egy kis mélyedést formáz, amely egészen addig megmarad, amíg a sejten kívüli folyadék nem tér vissza a helyére. Ez 5 és 30 mp közötti idő lehet. Sajnos a kutatások azt mutatták, hogy a benyomódásos ödémát és a folyadék visszatartást nem lehet észrevenni, amíg a sejten kívüli folyadék mennyisége nem haladja meg 30%-kal a normális szintet. Más szavakkal, már jóval előbb kialakulhat a komoly nyirokrendszeri probléma, mielőtt felismerhetővé válik.

Különböző problémák keletkeznek, amikor a nyirokfolyadék áramlása lelassul, és a folyadék felgyűlik a sejtek körül. Először az egyedi sejtek távolodnak el a kapillárisoktól. Az átadott oxigén és tápanyag szintje lecsökken. A megerőltetésöl és stressztől a sejtek elpusztulhatnak vagy arra kényszerülnek, hogy túlélve a saját mérgező melléktermékükben éljenek. Az az állapot a szervek degenerálódásához és leépüléséhez vezet. Például a szívből rosszul távozó nyirokfolyadéka szövetek sérülését okozhatja, sőt még szívleállást is. Hasonló probléma történik a májban, vesékben és más szervekben.

A folyadék sejteken kívüli felgyülemlése kitágítja azon a területeken levő szöveteket. Minél tovább tágulnak, és minél hosszabb ideig marad fenn ez az állapot, annál nehezebben áll helyre.

Az egészségügyi problémáktól függetlenül a legtöbb orvos azt feltételezi, hogy a nyirokrendszer megfelelően működik. Ez a feltételezés a beteg állapotát veszélyezteti. A kutatások azt mutatták, hogy az öregedés folyamán szerveink degenerálódni kezdenek. A csecsemőmirigy az immunrendszer fő alkotórésze. Ez felelős a nyirokrendszer megfelelő fejlődéséért, de öregkorban gyakorlatilag nincs jelen.
A Peyer-plakkok az öregedés során egyre kisebbé válnak és bizonyos betegségek hatására gyakran elpusztulnak .

Cayce azt tapasztalta, hogy az általános egészség és a test jóléte a Peyer-plakkok egészségéhez kapcsolódik. Számtalan esetnél állította, hogy bizonyos összetevők alakulnak ki ezekben a plakkokban, melyek az idegrendszer integritásának fenntartásában szükségesek.

Lehet, hogy igaza van.
A mai napig nem értik a csecsemőmirigy és a Peyer-plakkok funkcióját és fontosságát.

Minden egészségügyi probléma esetén meg kell kísérelni a nyirokrendszer funkcióinak javítását. Ez vonatkozik az AIDS, szívbetegség, hasmenés, és minden más esetben.
Nem létezik olyan gyógyszer, mely javítani képes a nyirokfolyadék áramlását, mindazonáltal, könnyen kezelhetjük a feladatot ricinusolaj alkalmazásával.

Amikor a ricinusolaj felszívódik a bőrön keresztül, néhány rendkívüli esemény történik.
A vérben található lymphociták száma megemelkedik, amely pozitív hatással van a csecsemőmirigyre és/vagy a nyirokszövetekre.

A nyirokfolyadék áramlása is emelkedik a szervezetben. Ez felgyorsítja a sejteket körbevevő méreganyagok eltávozását, és csökkenti a megdagadt nyirokcsomók méretét. Eredményeként általános javulás tapasztalható a szervek működésében, csökken a fáradtság, illetve a depresszió.

A mérgezés csökkenésével a nyál pH értéke is kevésbé savassá válik, mely mutatja a javuló egészséget. A Peyer-plakkok hatásosabban szívják fel a zsírsavakat, ezek fontosak a növekedéshez és helyreállításhoz szükséges hormonok képződésében.

Nincsenek megjegyzések: