A szépség természetes

A szépség természetes

2010. július 29., csütörtök

Kérdések és válaszok 2. - Illóolajok

Mivel tudnám földobni a mangóvajat?
Az arcomra vettem, zsíros/kombinált a bőröm.
Valami illóolajra gondoltam, hogy ne lenne ennyire zsírosbödön illata....


Ha arcra kened akkor fontos, hogy körültekintően válaszd meg az illóolajt!!! Az illóolajok nagy része fotoallergén, fényérzékenyítő, ami azt jelenti, hogy UV sugárzás hatására allergiát, valamint maradandó szépséghibákat okozhat, pl.sötétebb foltok keletkezhetnek a bőrön!!!

NE alkalmazd a citrom és a narancs illóolajat, ha napra mész!

Ártalmatlan illóolajok, így biztonsággal használható egész nyáron, pl. shea vajjal, mangó vajjal keverve, arcvédelemre, testápolásra, napozáskor, házi parfüm készítésekor:

* levendula
* rózsafa
* jázmin



A zsíros, kombinált bőrhöz: én is ezzel rendelkezem.... Szeretem a mangó vajat arcra is, kifejezetten a szem környékre. Viszont a zsíros vonása miatt a bőrömre a shea vaj-neem olaj kombináció maximálisan bevált!!!És nekem még az is közre játszik, hogy lisztérzékeny vagyok, és ha néha csalok a diétában, akkor egyből jönnek a gluténragyák, amik olyan jól megtermett pattanások. Ezt is kiválóan kezeli a neem-shea. Voltam egy 3 napos rendezvényen a hétvégén, és 1 éve nem látott ismerőseimmel is találkoztam. Egymástól teljesen függetlenül meglepően sokan megjegyezték, hogy megszépültem!!! Hát... nagyon legyezte a hiúságomat. Pedig csupán annyi a változás, hogy szép lett a bőröm.

Jó kencézést!

3 megjegyzés:

Réka írta...

Hol érdemes beszerezni illóolajat? Tudsz valami jó lelőhelyet ajánlani? Főleg webes lenne jó, mert nem vagyok budapesti. Köszönöm!

Névtelen írta...

Szia, megkérdezhetem, hogy a sheavajat és a neem olajat milyen arányban, hogy kevered? én is szeretném kipróbálni, de fogalmam sincs, milyen arányok lennének jók... vagy lehet csak simán rákenni őket a bőrre egyszerre/egymás után? köszönöm! :)

Kisvic írta...

Szia!

Az arányok mindig attól függenek, hogy milyen hatást/eredményt szeretnék elérni. Nincsenek erre merev szabájok, nyugodtan kísérletezz! Lhet mindegyiket önmagában is használni, nagyon meghálálja a haj és a bőr!

É