A szépség természetes

A szépség természetes

2010. augusztus 6., péntek

Meg van a megoldás!!!

Most nem akarok ódákat zengeni arról, hogy milyen jó a kókuszolaj és miért... :)))
Nagyon szeretem a szűz változatát, mert kókusz illatú éééééééééés ízű. És aminek kókusz íze van, azt meg kell ennem... :))) Szerintem genetikailag kódolva van :))). Vagy esetleg a szervezetem kívánja a benne lévő esszenciális (létfontosságú) anyagokat, például az anyatejhez hasonló összetételű laurilsavat...

Így hát a történet mindig úgy kezdődött, hogy megérkezett a szűz kókuszolaj Hajniéktól... és úgy lett vége, hogy megettem :) Gyorsan az elején kipróbáltam bőrre, hajra... de ennél tovább nem sikerült jutnom, pedig a bőröm is nagyon szerette (volna :).

De most!!!! Betévedtem kedvenc munkahelyemre, és mivel tértem haza? Finomított kókuszolajjal. Először ódzodttam tőle, mint minden finomított dologtól. Aztán az győzött meg az üzletben, hogy 50% a laurilsav tartalma. Az nem olyan rossz azért ;), úgyhogy velem jött. A finomított kókuszolajról azt kell tudni, hogy szagtalan és íztelen. Egyébként selymes, lágy íze van, jázminrizzsel isteni finom ;). De mivel szagtalan és legfőképpen íztelen, ezért már nem is kell megennem. :)))) A bőröm viszont rajong érte!!!!!! Végre oda is jut a fincsi kókuszolajból. Nagyon selymes és puha lesz tőle a bőr!!! Végre!!!

2010. augusztus 3., kedd

Tapasztalatok - koszmó kezelése

Ha már kérdeztem, akkor a tapasztalatot is leírom. :virag:

Vattával vékonyan bekentem neem-olajjal KisGabi buksiját. Becsavartam egy textilpelusba, majd 20-25 perc múlva lemostam és átmostam fekete szappannal.
Átkeféltem a haját és jelentem tökéletesen tiszta lett!!!!!!:virag:

Köszönöm!:oleles:


Kispnni osztotta meg velünk frissen a tapasztalatát. Mi is köszönjük! :)

Kérdések és válaszok 5. - Korpásodás oka és kezelése

Korpásodásról akkor beszélünk ha a fejbőr elhalt sejtrétege pikkelyszerűen, szabad szemmel is jól érzékelhető módon válik le.

Kiváltó ok:
Egy gomba, Pity-sporum-ovalis amely mindenki fejbőrén megtalálható.
Ha ez a gomba túlzott mértékben elszaporodik, felgyorsul a fejbőr természetes sejtmegújulási ciklusa. Így az elhalt hámsejtek összetapadva gyorsabb ütemben távoznak.


Száraz korpásodás


Felborul a fejbőrön lévő mikroflóra, ezért nem működik a védekező rendszer, a pity-sporum-ovalis nevű gomba elterjed ezzel tönkre teszi a felhám rétegen lévő sejteket. A fejbőrön lévő korpalemezkék nem zsíros tapintásúak, levállásuk a bőr felületéről gyors. Kihullik a hajszálból.


Zsíros korpásodás

A fejbőrön lévő korpalemezkék zsíros tapintásúak, tapadnak a fejbőrhöz. Heves viszkető érzéssel jár. Ha a zsírral átitatott korparéteg hosszabb ideig a hajas fejbőrön marad, a bőrlégzés lassul, amely a hajnövést is gátolja. (Nekem ilyen volt)


Seborrhoeás dermatitis

A gomba irritálja a mirigyeket, így begyullad, bőrpírt okoz. Zsírsav termelődik, irritáló hatású, gyulladást okoz (bőrviszketés). A korpapikkelyek egyre nagyobbak lesznek. Visszatérő elváltozás, tünetmentessé tehető.


A korpásodás okai külső és belső tényezők egyaránt lehetnek:

- stressz
- legyengült immunrendszer---> nagy dózisú és/vagy természetes, jó felszívódású multivitamin komplex
- klíma változás
- sapka viselése
- szervezet elsavasodása, a pH érték megbomlása ---> lúgosító táplálkozás: köles, zöld növények nagymértékű fogyasztása, esetleg lúgosító kúra, alga tabletta/kapszula, búzafűlé... sok zöldség-gyümölcs fogyasztása...stb.

Kezelése:

Vírus-, baktérium- és gombaölő természetes "szerek":

- teafaolaj
- grapefruitmagcsepp
- ezüst kolloid
- neem olaj
- ecet
- citrom olaj

Lehet kísérletezni...
Ezek közül nekem a leghatékonyabb és leglátványosabb a neem olaj használata volt (és van ).

2010. augusztus 2., hétfő

Kérdések és válaszok 4. - Shea vaj minősége

Általában a sheavaj.hu-ról rendelek shea vajat, ami eddig mindig jó volt. De múltkor a barátnőm szerzett valahonnan és az egész olyan szemcsés volt, mintha homok is bele lenne keverve. Ez mitől lehetett? szörnyű érzés volt, azzal kenni magam.


A shea vaj és általában a sajtolás útján nyert olajok minősége nagyon-nagyon eltérő lehet. Elképzelhető, hogy nem hidegen sajtolt volt, de sajnos még ott is előfordul néha.
Mindig ellenőrizni kell a tanúsítványokat, akárhonnan is szerzed be, és akkor nem lehet mellényúlni. Ezek a tanúsítványok megbízhatóan informálnak a minőségről. Általában ezeket feltüntetik a honlapon, ha nem, akkor kérni/kérdezni kell!